“Zdrav za 5“ – Čist put od kuće do škole – Učenici i nastavnici u suradnji s policijom održali akciju u sklopu preventivnog programa

Danas smo  u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom i Policijskom postajom Virovitica  održali akciju čišćenja ulica od smeća pod nazivom „Čist put od škole do kuće“ u sklopu preventivnog programa „Zdrav za 5“. 

U ovoj akciji sudjelovali su učenici od 5. do 7. razreda s predmetnim nastavnicima, a od smeća su očistili šest gradskih ulica i Mali park. Nastavnici su jako ponosni na svoje učenike.

U pomoć učenicima uskočili su i kontakt policajac  Željko Gobac i policajka Policijske postaje Virovitica Monika Pakšec  te policijska službenica za prevenciju Ana Kratohvil Katić.

Policajci su istaknuli kako već devetu godinu provodimo projekt „Zdrav za 5“ koji je zapravo nacionalni preventivni program. Svake godine s učenicima provode prvu komponentu projekta o prevenciji ovisnosti, a trenutno provode drugu komponentu projekta zaštita okoliša i prirode. Time žele osvijestiti učenike da je važno zaštiti okoliš i prirodu, a time i naše zdravlje.

Aktivnim sudjelovanjem u ovoj akciji učenici su naučili kako je važno ne bacati smeće po ulici, ali isto tako i odvajati otpad. 

Danas su sudjelovali u akciji prikupljanja smeća. Našli su jako puno smeća i to najviše pored kontejnera. Učenici su jako sretni s današnjim doprinosom okolišu.

U krugu škole pronašli su najviše opušaka od cigareta pa mole sve roditelje da dok čekaju svoju djecu iste bace na predviđena mjesta.

Učenici su ozbiljno shvatili svoj današnji zadatak, a isto možete vidjeti i na fotografijama ispod. Današnja akcija u kombinaciji s lijepim vremenom bila je pun pogodak. Pogledajte kako je to izgledalo.

m.k.

(korišten izvor icv.hr)