Virtualna izložba projekta „Naša mala knjižnica“


Tijekom školske godine 2019./2020. školska knjižnica sudjelovala je u državnom projektu „Naša mala knjižnica“ koji je usmjeren na povećanje čitateljske dječje publike među djecom koja će u budućnosti biti spremna kritički čitati književna djela.

U projektu su prošle godine sudjelovali učenici 1.a i 1.b razreda (današnji drugi razredi) s učiteljicama Renatom Kovač i Ivanom Ternjej Stanivuković te voditeljicom knjižničarkom Vesnom Zvečić.

U starijoj skupini sudjelovali su učenici 3.c i 3. razreda PŠ Taborište s učiteljicama Snježanom Hađijom i Dajanom Sabolić te voditeljicom Sanjom Pajnić. Aktivnosti projekta uključivale su čitanje kvalitetnih književnih djela za djecu primjerenih njihovom uzrastu, rješavanje zadataka vezanih uz pročitane tekstove, sudjelovanje u literarnim i likovnim natječajima, ali i aktivnosti provedene u suradnji s dodijeljenim partnerskim školama (izrađivanje i razmjena knjižnih junaka i zapisivanje doživljaja) OŠ Sveti Križ Začretje i OŠ Rapska iz Zagreba. Drago nam je da trud naših učenika primijećen budući da su prigodnim darovima i zahvalnicama nagrađene i mlađa i starija skupina.

U ovom zanimljivom projektu škola sudjeluje i ove godine. Čitalačke navike knjižničarke će poticati kod učenika 1. b i 3. a razreda u suradnji s učiteljicama Jasnom Mikolić i Irenom Balint.

Neke od mnogobrojnih radova naših vrijednih učenika pogledajte u virtualnoj knjižnici na poveznici:

VIRTUALNA IZLOŽBA NMK

Sanja Pajnić