Virovitičke mažoretkinje državne prvakinje, europske prvakinje i dvostruke svjetske viceprvakinje

Virovitičke mažoretkinje odavno su pokazale i dokazale kako su uvjerljivo među najboljima u Hrvatskoj, a sada pokazuju da su i u samom vrhu Europe i svijeta.

Ovaj put postigle su sjajan rezultat na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu. Naime, Virovitičke mažoretkinje vratile su se iz Južnoafričke Republike, točnije iz Cape Towna sa Svjetskog prvenstva u mažoret plesu s nekoliko sjajnih odličja. Svjetsko prvenstvo održavalo se od 20. do 22. Rujna. Ove godine Virovitičke mažoretkinje su obranile titulu sedmerostrukih državnih prvakinja, a onda osvojile i titule europskih prvakinja i dvostrukih svjetskih viceprvakinja, a uz to imaju i svjetsku broncu te diplome za 4. i 6. mjesto najboljih svjetskih timova.
– Na prvenstvu su sudjelovali timovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Kazakhstana, Pakistana, Južnoafričke Republike, Hrvatske, Poljske, Italije i Indije. Virovitičke juniorke, Marcela Miščević, Vanessa Maurović i Lorena Podgornik, natjecale su se u pet kategorija i ostvarile zavidne rezultate: juniori trio pom pon 4. mjesto, juniori solo pom pon 6. mjesto te kao dio hrvatske reprezentacije mini formacija pom pon 2. mjesto, mini formacija mix 2. mjesto i mini formacija sa zastavama 3. mjesto. Svi zajedno proveli smo u Cape Townu najljepših tjedan dana, a prekrasne dojmove iz Afrike uveličali su i ovi sjajni rezultati – kaže trenerica i predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja, Nataša Kranjec.


– Neizmjernu sreću i ponos osjećala sam nakon zlata s Europskog prvenstva, a nakon ovoga samo mogu reći da mi je čast biti trenerica ovih predivnih djevojaka i djevojčica jer se ta sreća i ponos riječima jednostavno ne mogu opisati, to možete samo doživjeti s njima, a ja imam tu čast iz natjecanja u natjecanje. Ovo Svjetsko prvenstvo za nas nije bilo nimalo lako organizirati, ali sam ponosna što su moje tri juniorke na samom kraju svijeta predstavljale s ponosom cijeli svoj tim, grad, županiju i Republiku Hrvatsku i učinile to u najboljem mogućem svjetlu.

OBIŠLI ZNAMENITOSTI

Virovitičke mažoretkinje su iskoristili vrijeme provedeno u Cape Townu kako bi posjetile i nekoliko jedinstvenih zanimljivih lokacija i znamenitosti ovog, po mnogo čemu, posebnog dijela svijeta.

– Obišli smo sedmo svjetsko čudo – planinu Table, najjužniju točku Afrike Rt dobre nade, Bouldersbeach – plažu s pingvinima, akvarij dva oceana, Saint James, Hout Bay, Waterfront, Cape point, Boo Kaap, a uživali smo i u čarima prekrasne Dohe u Qataru. Za mjesec dana nas očekuje međunarodno natjecanje pod nazivom World Cup u Zagrebu te u prosincu međunarodno natjecanje Christmas Open – priča Nataša Kranjec, trenerica i predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja.