Urednice Hlapića vratile se s državnog LiDraNa

Šibenski Solaris i ove je godine srdačno dočekao svoje goste, najbolje lidranovce iz cijele Lijepe Naše. Bajkovito okružje hotela, lijepa priroda, šum valova, prekrasan krajolik u kojem već listaju bezbrojne ruže, cvjetaju prve voćke, može li bolje? Pa može. To bolje bilo je dopodne posvećeno novinarskom stvaralaštvu – školskim listovima.

DSC01918

Uvodno slovo imao je dr. sc. Srećko Listeš koji je govorio općenito o školskim listovima, a prof. Anita Šojat pripremila je prezentaciju u kojoj je predstavila svaki pozvani list. Od 80 školskih listova državno prosudbeno povjerenstvo pozvalo je 15, 11 tiskanih i 4 digitalna lista.

DSC01919 DSC01915 DSC01922 DSC01936

U kratkom razgovoru s učenicima prof. Šojat saznala je kako koje uredništvo priprema radove, kakva je suradnja s ostalim učenicima, kako pronalaze temu i sugovornike za razgovor sl. U prikazu našeg Hlapića najčešća riječ koja se spominjala bila je odlično – sve nam je bilo odlično od naslovnice, teme broja, opreme tekstova do dizajna te stripa koji je zaokružio temu broja na zadnjoj stranici. Bilo je lijepo slušati mnogobrojne pohvale i kako reče prof. Šojat: „ Ako nešto ne znate, pogledajte u Hlapić kako oni to rade.“ Bila je to svečanost riječi za naš Hlapić kojemu je ovo 25. rođendan i 13. put odlazak na državno!!! Nama je 13 ovaj put sretan broj!!!

 

DSC01891DSC01895DSC01902DSC01908

Urednice: Katarina Miholić i Renata Sudar, prof.