Upis u 1. razred – obavijest roditeljima/skrbnicima

Poštovani,

s obzirom da su 8. 5. 2020. došle upute iz MZO da se nastavljaju sve aktivnosti vezane za upis u 1. razred  odmah samo slali pozive za procjenu zrelosti roditeljima/skrbnicima djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole.

Međutim, 13. svibnja 2020. stigle su nove upute prema kojima se u školi odgađa procjenu zrelosti do daljnjeg.

Prema uputama MZO djeca idu samo u školsku medicinu na sistematski pregled.

Roditelji će prije samih upisa biti pozvani u školu (bez djece) na razgovor kako bi škola od roditelja uzela kontakte i ostale podatke koji nam trebaju vezani za ustrojavanje 1. razreda i prosljeđivanje informacija školskoj medicini.

Školska medicina poziva djecu na sistematski pregled telefonskim putem tek nakon što škola proslijedi kontakte (telefonske brojeve ) roditelja školskoj medicini.

IZVADAK IZ UPUTA MZO:

“Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

Upute za način i vrijeme njihova provođenja škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje te Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dobit će kada o tome budu donesene potrebne odluke.

Ministarstvo je pokrenulo žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava gdje je postupak upisa u prvi razred osnovne škole reguliran, a u kontekstu izvanredne situacije pandemije koronavirusa.”

 Molim Vas da pratite obavijesti na našoj web stranici škole (brlici.hrgdje će biti dane daljnje obavijesti  roditeljima vezano za tijek upisa djece dorasle za 1. razred u školskoj godini 2020./2021.

Hvala na razumijevanju.

Stručna služba škole