Učenici 4.razreda u posjetu Zagrebu

Učenici 4. razreda matične i područnih škola 12. svibnja 2023. posjetili su glavni grad Republike Hrvatske – Zagreb.

Unatoč kišnom vremenu, aktivnosti i zanimljivosti nije nedostajalo. Obišli su Trg bana Josipa Jelačića, Gornji grad, Kamenita vrata, kulu Lotrščak te Dolac. Nakon kratke, ali vrlo zanimljive vožnje uspinjačom, zaputili su se u Tehnički muzej gdje su saznali kako je to biti rudar, čime su se služili vatrogasci te kako su izgledala prijevozna sredstva u prošlosti. Vrhunac posjeta bio je ulazak u demonstracijski Kabinet Nikole Tesle gdje su se neki od učenika našli u ulozi pomoćnika samoga Tesle.

Nakon Tehničkog muzeja, uputili su se na zasluženi ručak kako bi dobili energiju za preostali, a možda i najzanimljiviji posjet toga dana, posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba. S velikim oduševljenjem i zanimanjem učenici su promatrali životinje podsjećajući se koliko je važno biti odgovoran prema prirodi i svim njenim stanovnicima.

Nakon posjeta Zoološkom vrtu grada Zagreba uslijedio je povratak kući. Umorni, ali sretni i s najljepšim uspomenama, vratili su se u Viroviticu u kasnim večernjim satima.

SH