Učenice naše škole pozvane na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola

Ovih dana pozvani smo na ovogodišnju Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola koja će se održati u Zadru. To je već 11. put zaredom kako naša škola sudjeluje na ovom državnom natjecanju. Na Međužupanijskoj smotri i natjecanju GLOBE škola u Daruvaru 10.3. 2017. godine  učenice osmih razreda Veronka Hanić, Monika Pušić i Ema Crnogaj uspješno su predstavile rad škole u GLOBE programu u prethodnoj godini. GLOBE voditeljice u školi su: dr. sc. Jasna Razlog-Grlica, Danijela Žarković, učitelj mentor i Katica Pavlović, dipl. ing.

Za ovogodišnji uspjeh zaslužni su svi učenici i učitelji nižih i viših razreda koji uspješno surađuju s voditeljicama i potiču učenike na istraživački rad i prikupljanje podataka o stanju okoliša.

Ekipa naše škole sudjelovat će na orijentacijskom natjecanju i predstavit će projekt pod nazivom “Karakteristike vodotoka Ođenice i Manteča”. Ovaj projekt provodimo zajedno s učenicima i voditeljima OŠ Vladimira Nazora Virovitica i tvrtkom Virkom d.d. Virovitica. Više o ovom svjetskom programu možete potražiti na www.globe.gov i www. globe.pomsk.hr.