Terenska nastava učenika prvih razreda

U utorak, 14.6.2022., učenici prvih razreda u pratnji svojih učiteljica posjetili su Pet shop Agamu.

Uz vesele domaćine dočekalo nas je puno živahnih, čupavih, mekanih i egzotičnih životinja.

Prvo nam je pažnju privuklo šarenilo akvarija s različitim vrstama ribica, trava i zelenila.  U blizini su smještene različite veličine i vrste zmija koje su se slobodno kretale u svom domu (terariju). Nestrpljive su bile Bradate agame koje se vole družiti s ljudima te su jedva dočekale pokoji dodir učenika. Zvukom su nas privukle papige koje u susjedstvu imaju čileanske vjeverice. S osmijehom na licu i velikim željama  držali smo i mazili kuniće, afričke ježeve i kornjače.

Domaćin Goran nas je pričom uveo u čudesan svijet zmija. Učenicima je istovremeno neobično i zanimljivo vidjeti i dirati žive zmije. Mnoge predrasude o zmijama danas su pale.

Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu i vidimo se opet!

Vraćajući se u školu, dio učenika matične škole, na pola puta dočekala je obitelj Šuper s ukusnim kolačićima i malinama. Veseli, uzbuđeni i puni dojmova nastavili smo put do naše učionice.

Ostatak učenika matične škole i učenici područnih škola svoju su terensku nastavili druženjem na Borcu. Naučili su da je za zdravlje te pravilan rast i razvoj jako važno slobodno vrijeme provoditi u prirodi igrajući se raznih igara. Učenici 1.razreda su se upoznali i povezali igrajući nogomet i graničara. Nakon dopodnevnog učenja, duge šetnje i druženja, učiteljice su svoje učenike odvele na zasluženi sladoled u Kuću sladoleda.

učiteljice i učenici 1.razreda