“Svaka je mrvica važna” – književni susret s „pisicom“ Maricom Milčec

U školskoj je knjižnici u četvrtak, 23. svibnja 2019. održan književni susret s Maricom Milčec. Učenici drugog i trećeg razreda gradske smjene imali su čast upoznati ovu poznatu spisateljicu za djecu, umirovljenu odgojiteljicu, baku i nadasve zanimljivu i inspirativnu osobu.

Ova „pisica“ već više od deset godina svoje priče objavljuje u dječjem časopisu „Smib“, a prije nekoliko godina skupila je njih čak 120 i izdala u obliku knjige pod nazivom „Svaka je mrvica važna“. Priče su to o prijateljstvu, ljubavi, problemima koji muče današnju djecu (različiti strahovi i nesigurnosti, svadljivost, neposlušnost, teškoće s uklapanjem u društvo…), zatim o godišnjim dobima, životinjama, neobičnim junacima i još koječemu. Pisane su jednostavnim stilom, razumljive su i onima najmlađima, ali dovoljno zanimljive i onim zahtjevnijim čitateljima.

Osim što vješto piše, Marica Milčec s nevjerojatnom lakoćom motivira svoje sugovornike pa su tako cijeli školski sat naši učenici bili aktivni – glumili su razne likove u improviziranom igrokazu, čitali, smišljali nove riječi, natjecali se, plesali, repali, nasmijali i odlično se zabavili.

 

V. Zvečić