Suli u avanturi : Brlići – književni susret s Majom Šimleša

Učenici svih drugih razreda naše škole ove su godine kao djelo za cjelovito čitanje na satu Hrvatskoga jezika čitali slikovnicu „Suli u avanturi : prijateljstvo“ koju je napisala Maja Šimleša. Priča je to o luckastoj žirafi koja pod svaku cijenu želi naći prijatelje. Slikovnica im se jako svidjela, a nakon čitanja izrađivali su zanimljive figure od rola papira i ilustrirali prizore iz priče.

U petak, 10. lipnja stotinjak naših mališana imalo je priliku upoznati spisateljicu Maju koja je na susret s njima u holu matične škole stigla s pravom pravcatom Suli.

Zajedno sa spisateljicom čitali su posljednju Sulinu pustolovinu – onu o lovu na snove.

Ona im je ispričala kako su nastajale njezine slikovnice i kako općenito nastaju knjige, zajedno su vježbali rime i razgovarali o tome zašto je čitanje važno.

Zamišljali su priču koju im je spisateljica pripovijedala i shvatili da se „čitanjem razvija mašta, a takvo dijete može svašta“.

Spisateljica im je otkrila i jednu tajnu, a to je da je zgotovila rukopis za novu priču o žirafi Suli. Učenici su oduševljeni ovim druženjem tijekom kojeg su bili izrazito aktivni i nestrpljivo čekaju neko novo kad će upoznati druge avanture slavne žirafe. Kako se Suli jako voli fotografirati, iskoristila je priliku i ovjekovječila ovaj susret s našim mališanima (i knjižničarkama :)).

V.Z.