Sretno u novoj školskoj godini!


Počela je nova školska godina, a najveću promjenu zacijelo proživljavaju najmlađi đaci prvašići koji su po prvi put sjeli u školske klupe.

Đake prvake, u pratnji roditelja, baka i djedova, prigodnim programima dočekali su stariji kolege, učitelji i djelatnici, pa su tako dobrodošlicu u jedno novo poglavlje života poželjeli  za 98 prvašića.

Na samom početku, sve nazočne pozdravio je ravnatelj  Ivica Tomljanović. Prigodnom programu u ovoj školi danas je nazočio i gradonačelnik Ivica Kirin.

-Draga djeco, pred vama su novi izazovi, nova iskustva i prijatelji, nove simpatije… Svima vam želim mnogo uspjeha u novoj školskoj godini i pregršt lijepih trenutaka, a nastavnicima i profesorima puno strpljenja i dobre volje u vašem odgoju i obrazovanju. Igrajte se, veselite, družite i budite najbolji. Ovim putem molim i vozače na pojačan oprez u vožnji. Isto tako, bitno je mališane educirati na vrijeme i usmjeriti njihovu pažnju na vrlo bitan faktor prometne sigurnosti. Roditelji, prisjetite se dana kada ste vi išli u školu i pomozite svojim prvašićima kako bi se lakše prilagodili na novu životnu fazu – rekao je gradonačelnik Kirin.

O sigurnosti mališana u prometu, okupljenima se potom s nekoliko riječi obratio predstavnik HAK – Autokluba Virovitica Robert Valenteković. Djeci su tom prigodom podijeljene poznate žute kape kao znak raspoznavanja prvašića u prometu, reflektirajući prsluci i edukativni materijal.

Nakon priredbe, učiteljice matične i područnih škola prozvale su svoje nove učenike, a koje su nakon prozivke i dodjeljivanja materijala za sigurnost u prometu, u pratnji roditelja odvele svoje nove učenike u njihove nove razredne odjele.

Uz gradonačelnika Ivicu Kirina, podršku prvašićima dali su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica, predstavnici PU virovitičko-podravske Ivica Blažević i Dario Gazibara, te ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz.

Svu sreću u novoj školskoj godini želimo i našim petašima koji su po prvi puta sjeli u klupe predmetne nastave, a i svima onima starijima od 6. do 8. razreda.

Kako je izgledao prvi dan pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo.

(www.icv.hr)