Škola u prirodi Split

U subotu 12.09.2015. krenuli smo autobusom u Školu u prirodi u Splitu. Putovali smo nizinskim, brežuljkastim i planinskim krajem sve do primorskog kraja.

Prvi dan smo upoznali odmaralište“ Vila Mikica“ i obližnje plaže: Bačvice, Ovčice i Firule. Nakon ručka išli smo turističkim vlakićem do Park šume Marjan. Kada smo se popeli na vrh vidjeli smo veliki bijeli križ od bračkog kamena i hrvatsku zastavu.

 

DSC02190

U nedjelju smo autobusom došli u Trogir. Prvo smo poslušali dalmatinsku klapu, posjetili katedralu svetog Lovre, obišli tržnicu prepunu lavande, lovora, smokvi, grožđa i badema. Prije odlaska iz Trogira zasladili smo se sladoledom.

Svaki dan poslijepodne smo uživali u kupanju na Bačvicama. Poneki su lovili ribice u plićaku,gradili kule od pijeska ili igrali „ picigin“ .

DSC02253

U ponedjeljak smo posjetili Hrvatski pomorski muzej Split. Uživali smo u mnoštvu maketa brodova, starih amfora, brodske opreme i tisuću zanimljivih stvarčica.

Toga dana posjetili smo gradsku ribarnicu s velikim izborom morskih plodova. Vidjeli smo: orade, brancine, srdele, razne školjke, hobotnice, sipe, škampe itd.

U Dioklecijanovoj palači smo gledali izmjenu straže i dolazak cara Dioklecijana. Bilo je zanimljivo vidjeti rimljane i njihovu izmjenu straže. Cara su svi turisti i mi zajedno s njima pozdravljali s „Ave Cezar!“

DSC02240

U utorak smo s trajektom otplovili na otok Brač. U Supetru smo posjetili Crkvu Blažene Djevice Marije. Na Braču smo se još i kupali, kupovali suvenire i jeli sladoled.

DSC02271

Srijeda je bila u obilasku Splita, kupnji suvenira, ponovnom posjetu Dioklecijanovoj palači i Grguru Ninskom.

Večernje aktivnosti smo s nestrpljenjem očekivali. Imali smo razne igraonice, talent show, pidžama partyi, plesne točke i zabavu za odlazak.

DSC02286DSC02183DSC02232

Tijekom Škole u prirodi vodili smo dnevnik gdje smo upisivali sve aktivnosti u kojima smo sudjelovali, što smo sve vidjeli i doživjeli.

Zadnji dan je bio četvrtak kada smo poslije doručka sjeli u autobus i krenuli na put prema Virovitici.

Rado ću se sjećati putovanja u Split i Škole u prirodi.

Učenica: Ines Puž 4.a