Razigrani tjedan u 1. i 3. razredu PŠ Rezovačke Krčevine


Izašli smo iz učionice u potrazi za znakovima jeseni. Pratilo nas je sunce, zvukovi, boje i mirisi lijepog jesenjeg dana. Sakupili smo mnoštvo raznolikih plodova, imenovali ih, opisivali, razvrstavali. Bogata i šarena jesen nam je donijela niz važnih i zanimljivih dana koje smo odlučili obilježiti.

Istražili smo zanimljivosti o kraljici voća jabuci, crtali, mirisali i kušali raznolike sorte jabuka, stvarali jesenske slikopriče, sakupljali, razvrstavali i prikazivali brojne podatke iz kojih smo spoznali da nam je najdraže voće upravo jabuka.

Na kraju tjedna u virovitičkom kazalištu gledali smo zabavnu i poučnu predstavu Basne. To je bio vrhunski doživljaj jer velika većina nas nikada nije posjetila kazalište.

U razredu smo pripremili malu svečanost kako bismo zahvalili Bogu za sve darove jeseni, za kruh kojega svakodnevno blagujemo. Pjesmom, recitacijom, igrokazom i molitvom zahvalili smo svim marljivim rukama koje rade kako bi nam osigurale kruh, hranu te ljepši, zdraviji i bezbrižniji život. Pripovijedali smo o čudesnom putovanju od zrna do kruha. Uz nezaobilaznu pomoć ukućana, kojima iskreno zahvaljujemo, učenici su zamijesili i ispekli maštovite pekarske proizvode koje smo zajedno kušali i uživali na koncu uspješnog tjedna.

Cijeli tjedan smo se lijepo družili, otkrivali, istraživali i učili. Sigurni smo da će neki novi školski tjedan donijeti još puno zanimljivih i poučnih trenutaka.

Učenici 1. i 3. razreda PŠ Rezovačke Krčevine s učiteljicom Kristinom