Prvi školski dani 1.a i 1.b

Polazak u školu je promjena i za prvašiće i za njihove roditelje. Nova okolina, novi prijatelji, novi zadaci. Svi im pokušavamo olakšati te prve dane. Za početak je najvažnije sigurno stići u školu i iz škole kući. Prvih dana škole u tome im je pomogla i gospođa Anita Relić, prometni policajac, koja ih je poučila sigurnom prelasku ceste i kretanju uz cestu i pločnikom.

2014-09-25 13.51.19 - kopija

Bitno je da već od malena nauče da se ne uči samo iz knjiga već da je sve oko njih jedna velika učionica. Tako smo iskoristili sunčani dan početkom jeseni i otišli do malog parka uočavati promjene u prirodi u jesen. Doživjeli smo jesen svim osjetilima. U prva polovici listopada se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Mi smo ih obilježili u razredima.

DSC00855

Prvo smo naučili kako su ljudi prije mehanizacije obrađivali zemlju, ubirali plodove, mljeli pšenicu i pekli kruh. Uslijedila je mala priredba na kojoj su učenici recitirali, glumili, pjevali i plesali.

DSC00864

Najzanimljivije je učenicima bilo od tijesta izrađivati peciva, pletenice…. I za kraj najslađi dio, čašćenje s ukusnim pecivima, kolačima, kruhovima koje su njihovi vrijedni roditelji donijeli u školu za taj dan.

DSC06013

Povodom tih dana posjetili smo i pekaru Mali park gdje nas je dočekalo ljubazno osoblje. Učenici su vidjeli cijeli proces pečenja kruha te su i sami pokušali od tijesta napraviti razne vrste peciva.

DSC06031

Učiteljice Jasenka i Irena