Proslavili smo Dan škole – Najučenica Neva Barčanac, a zlatni sportaši Nela Pleša i Luka Knežević

Svečanim programom u školskoj dvorani proslavili smo danas  49. rođendan. Kroz program su nas vodili Iva Vidović i Dorian Kovačević. Dobrodošlicu je svima zaželio ravnatelj Ivica Tomljanović. Programu su prisustvovali brojni uvaženi gosti, predstavnici grada, županije,  Školskog odbora, ravnatelji drugih škola te predstavnici vjerskih zajednica s područja grada, roditelji, djedovi, bake, učenici, djelatnici, i posebno nama dragi, naši umirovljenici.

Ravnatelj je istaknuo kako je ponosan na cjelokupan rad škole i na nebrojene uspjehe u znanju i sportu tijekom ove školske godine svih učenika i djelatnika škole. S velikim ponosom danas smo imali priliku pokazati što smo sve postigli.

Minutom šutnje prisjetili smo se onih koji nisu više s nama, a njima u spomen predstavnici škole Vladimir Didak i Mateja Vranek odnijeli su na groblje cvijeće i svijeće.

Cijeli program bio je prožet plesom i pjesmom. U sam program uveli su nas s pjesmom – Dobar dan učenici drugih razreda matične škole.  Veliki i Mali zbor zapjevali su naše Himne, Pjesmu mira i Hlapićevu pjesmu. Njima su se uspješnim solo izvedbama pridružile Kristina Mihelčić, Tessa Luna Keserica i naša najmanja, a toliko uspješna, Sara Zeba. Između napetih točaka u kojima smo nagradili naše najuspješnije učenike plesom su nas razgibali učenici Produženog boravka drugih razreda, učenici prvih, trećih i četvrtih razreda matične škole, kao  i Mali folklor koji nas je razveselio našom dobrom starom tradicijom.

Istaknuli smo najbolje županijske uspjehe u natjecanjima u znanju i sportu kao i one regionalne te na državnoj razini. Nagradili smo naše najsportašice i sportaše. Brončanu plaketu za najsportašicu osvojila je Evelin Grubić, srebrnu plaketu osvojila je Una Velić, a titula najsportašice škole i zlatna plaketa pripala je Neli Pleša. Među najsportašima škole brončanu plaketu osvojio je Patrik Kucljak, srebrna plaketa dodijeljena je Gabrijelu Kečkišu, a zlatnu plaketu za najsportaša škole osvojio je Luka Knežević.

I ove godine nagrađeni su i najučenici škole. Tako je drugi srebrni najučenik Luka Farkaš, dok je prvi srebrni najučenik Marko Kovač. Najučenicom je proglašena  Neva Barčanac sa svojim općim uspjehom i odličnim rezultatima postignutim na natjecanjima svih osam godina.

Ove godine 19 djelatnika obilježilo je jubilarnu godišnjicu rada u školi. Prigodni poklon za 5 godina rada dobili su Barbara Miloš, Denis Koščak, Dunja Talijanac, Dubravka Grivić. Jubilarnih 10 godina rada proslavile su Sabrina Klement i Davorka Reščić. 15 godina rada obilježili su Ana Tonković, Sanja Milković Šipek, Sanja Jergović, Sanja Pajnić, Mario Hrženjak, Danijela Žarković, Dušanka Ključanin i Vladimir Didak. 20 godina rada u školi obilježili su i Kristina Hercigonja, Biljana Smiljanić i Željka Krznarić. Velikih 25 godina rada proslavila je Snježana Volenik, a jubilarnih 30 godina rada proslavila je Irena Balint.

Nakon svečanog programa druženje smo nastavili u školskom restoranu na prigodnom domjenku. U zbornici smo se fotografijom mogli prisjetiti kako je ranije izgledao život u školi, a u holu smo imali kutak posvećen našem školskom listu Hlapića koji ove godine slavi svoj 30. rođendan. Sve naše prostore ukrašavali su radovi naših učenika, a posebno lijepo bila je uređena i naša školska dvorana u kojoj se odvijao cijeli program. Kao što i stihovi naše Himne kažu: Brlići, to smo mi!  Kako nam je lijepo bilo pogledajte u našoj galeriji.