PROJEKTNA NASTAVA TREĆIH RAZREDA

Svi učenici trećih razreda naše škole 12.11.2018. imali su izvanučioničku nastavu u sklopu projekta: Moja županija.Prvo smo se podijelili u dvije skupine. Područne škole su išle prvo u muzej na izložbu fotografija Jankovac nekad, koju je postavilo Planinarsko društvo Papuk iz Virovitice,a poslije u županiju.

Druga skupina s učenicima 3.a i 3.b je prvo je išla  u Upravnu  zgradu Virovitičko-podravske županije,a kasnije u muzej.Pročelnica županijskog ureda Jasna Abramović nas je srdačno dočekala. Prvo nas je uz prezentaciju upoznala s našom  županijom, njezinom ulogom, poslom župana i općinama. Zatim je došao župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je govorio o svojim suradnicima i o poslu koji obavlja. Poslije smo mu postavljali zanimljiva  pitanja na koja nam je župan sa smiješkom odgovarao. Saznali smo da je do sada  bilo devet župana i da se oni biraju svake četvrte godine.

Poneki učenici su zauzeli mjesto župana i odgovarali na postavljena pitanja o županiji. Svi zajedno smo pogledali kratki film o našoj županiji. Na kraju smo se županu zahvalili  Petrinim  likovnim radom i to zabilježili  zajedničkom fotografijom. Na odlasku  smo posjetili županov ured u koji smo jedva stali.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

U Gradskom muzeju Virovitica pogledali smo izložbu Planinarskog društava Papuk: Jankovac nekad.  Dočekla nas je kustosica muzeja Dubravka Sabolić koja je dugogodišnja planinarka. Sa zanimanjem i pažnjom slušali smo o Parku prirode Papuk  i Jankovcu koji je poznato izletište naše  županije. Vidjeli smo kako je prije više od 50 godina izgledala planinarska oprema. Saznali smo da i mi možemo biti članovi Planinarskog društva.

Na kraju smo svi zajedno posjetili Crkvu svetog Roka. Uz vodstvo naših  vjeroučiteljica Katarine Zubak i Ivone Boljevčan upoznali smo povijesni put izgradnje naše crkve. Obišli smo unutrašnjost samostana i završili u crkvi. Naša je crkva jedna od najvećih i najstarijih crkvi u županiji.  Tu smo upoznali glavni oltar i veliku zidnu sliku sa svetim Rokom po kome i naša crkva dobila ime. Izvanučinička nastava je bila zanimljiva i raznovrsna pa nam je i vrijeme brzo prošlo. Puni novih spoznaja i dojmova  vratili smo u školu.

 

Učenica: Tia Andrović, 3.a