Projekt Zdrav obrok u 1. b

U četvrtak, 6. travnja 2017. u našoj  je učionici bio drugačije nego inače. Od početka nastave bili smo uzbuđeni i nismo mogli dočekati da krenemo s izradom zdravih obroka. Najprije smo se razgibali u našoj sportskoj dvorani, a onda smo dobro oprali ruke i stavili pregače. Učiteljica nas je podijelila u 4 skupine. Prva skupina izrađivala je salatu od povrća. Sjeckali smo krastavce, paprike, zelenu salatu, rotkvice i ribali mrkvu.

Salatu smo začinili maslinovim uljem i limunovim sokom. Druga skupina radila je zdrav doručak od kukuruznih pahuljica, jogurta i sjeckanog suhog voća (smokava i marelica). Treća skupina izradila je zdrav namaz od kravljeg sira, sjemenki lana i suncokreta i sitno sjeckanih rotkvica. Naše marljive ruke taj su namaz  na kraju namazale na integralni kruh. Četvrta je skupina radila voćnu salatu od grožđa, banana, naranča, jagoda, jabuka, krušaka i kivija. Na kraju smo bili jako gladni i navalili smo na sve ono što smo pripremili. Sve je bilo ukusno, ali većini nas se najviše svidjela voćna salata. Ipak, naučili smo da treba jesti raznoliku hranu s puno voća, povrća i mliječnih proizvoda, a ne samo ono što volimo, kako bismo sačuvali svoje zdravlje.

Nika Gverić, 1. b