Projekt ICT4SCF

Projekt ICT4SCF predstavljen na Županijskom stručnom vijeću učitelja  informatike Virovitičko-podravske županije

Voditeljica projekta Melita Schmitz iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine predstavila je projekt Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost nastavnicima informatike na Županijskom stručnom vijeću VPŽ-a održanom u Virovitici 12. studenog 2013. u Osnovnoj školi Vladimira Nazora.

projekt11

Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednosti projekta je  204.224,23 eura kojega provodi pet projektnih partnera: OŠ E. Kumičića iz Slatine, OŠ D. Cesarića iz Zagreba, OŠ I. Granđe iz Soblinca kod Sesveta, OŠ O.  Ivekovića iz Zagreba i Grafička škola u Zagrebu iz Zagreba.

Tijekom projektnoga ciklusa će se razviti četiri nova kurikula u sklopu nastavnoga predmeta informatike koji će se realizirati u obliku izvannastavne aktivnosti.

Jedan od rezultata u projektu bit će i izrada priručnika za nastavnike koji će sadržavati nastavne jedinice novorazvijenih kurikula temeljenih na ishodima učenja u nastavi informatike. Priručnik će moći koristiti svi nastavnici u Republici Hrvatskoj budući da će u elektroničkom obliku biti postavljen na  E-learning portalu koji će isto tako biti podignut za potrebe projekta.

projekt21

Ovim projektom omogućit će se učenje na daljinu te umrežavanje škola u razmjeni znanja i iskustava vezanih za nastavu informatike, ali i za druge nastavne predmete koji će moći postavljati svoje sadržaje na portal.