Proglašeni najučenici, najsportašice i najsportaši škole

Svečanost obilježavanja Dana škole održana je i ove godine u drugačijim uvjetima. Odlučili smo se unatoč korona krizi, na neki skromniji, ali ne manje vredniji način nagraditi i odati priznanje našim naj naj učenicima škole u znanju i sportu. Svim učenicima škole omogućeno je praćenje priredbe putem YouTube poveznice. Program smo prilagodili i virtalnoj izvedbi tako da se cijeli tjedan na našoj web stranici mogu vidjeti snimke programa naših učenika – ples, pjesmu i monologe. Prigodnim riječima obratio se ravnatelj škole Ivica Tomljanović, prof. koji je čestitao svim nominiranim učenicima i sportašima koji su tijekom svih osam godina marljivo učili, razvijali svoje vještine i bili uzor mnogim učenicima.

Program je započeo glazbenom točkom zbora, koji čine učenice 6.c razreda, a izvele su Cup song, a uvježbala ih je učiteljica Ildiko Seleši – Dančo. Glazbena točka bila je uvod u proglašenje najsportašica škole. Nominirane su učenice Mia Deskar, Gabrijela Knežević, Ana Medved, Lorena Rekić i Leona Tumpić. Učitelj Goran Kozlinger otkrio je kome pripada titula najboljih.

Zlatna sportašica je Ana Medved, srebrna je Mia Deskar, a brončana sportašica je Lorena Rekić. Prije proglašenja najsportaša učenice 6.c razreda Iva Brlas i Neva Barčanac u duetu su otpjevale Monday morning. Uslijedilo je proglašenje najsportaša. Nominirani učenici za najsportaša škole su Niko Gomerčić, Matko Moslavac, Marko Pribil, Teo Lorenzo Radović i Rene Velić. Učitelj Mario Hrženjak proglasio je najsportaše – zlatni ( najsportaš) je Teo Lorenzo Radović, srebrni sportaš je Matko Moslavac, a brončani sportaš je Niko Gomerčić. Proglašenje najsportašice i najsportaša uvijek izazove veliko veselje. Neva Barčanac izvela je solo točku Set fire to the rain. Stigli smo i do posljednjeg dijela ovoga našega susreta, proglašenja najučenika škole. Velika je čast i odgovornost biti nominiran među najboljim učenicima škole jer nije nimalo lako biti odličan u svih osam godina, ostvarivati zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama i imati uzorno ponašanje. Nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju o ostvarenom uspjehu kao i uspjeh u natjecanjima i kvizovima znanja povjerenstvo za izbor najučenika sastavilo je ljestvicu poretka najboljih učenika. Sedam najboljih ili velečansvenih nominirani su za titulu najučenika ili najučenice, a to su Leo Crnčić, 8.e, Mia Deskar, 8.d, Ena Ištvanović, 8.e, Mila Kurečić, 8.c, Nikola Pokupić, 8.e, Leona Tumpić, 8.e, Sara Železić, 8.e. Vrhunac priredbe i najnapetijji trenutak bilo je proglašnje najučenika škole.

Drugog srebrnog učenika Nikolu Pokupića proglasio je učitelj Vladimir Didak, prvog srebrnog učenika / učenicu Miju Deskar proglasila je učiteljica Danijela Žarković, a najučenika škole Lea Crnčića proglasila je učiteljica Katica Pavlović. Za sve najbolje učenike prigodna pjesma za kraj.

Učenica Iva Dubac solo nastupom – We are the champions privela je našu malu svečanost kraju.

Program je vodila pedagoginja škole Nina Babić i završila riječima: ” Dragi učenici i roditelji, što još reći nakon ovog kratkog prigodnog programa u kojem smo upoznali našu najbolju ekipu u sportu i znanju. Vama, dragi naši najbolji, najvrjedniji, želimo da budete i dalje uspješni u svom radu da nikada ne posustajete pred preprekama s kojima se budete u životu susreli već da hrabro kročite naprijed. Pred vama su velike odluke i velike promjene. Izazovi koji vas očekuju neka vam budu vjetar u leđa, a ne strahovi i napor. Nova znanja neka u vama potaknu želju da znate i upoznate više. Dragi roditelji, budite im i dalje ono najvažnije, a to je podrška u njihovim odlukama, odabirima, teškim trenutcima i onim lakim. Neka znaju da nisu sami, čuvajte ih i bodrite. Mi učitelji sretni smo i ponosni na zajednički rad, na to što smo bili dio njihovog odrastanja, sazrijevanja, što smo im mogli prenijeti znanja i iskustva. Hvala Vam na svemu, Vi i vaš uspjeh velika ste motivacija nama da nastavimo raditi, truditi se i isto tako ne odustajati. Dragi Brlići, došli smo do kraja naše male svečanosti, šaljemo Vam veliki pozdrav do idućeg susreta za koji se nadamo da će više biti stari Dan škole, kakav nam je poznat duže godina nego novi normalni. Ali u svakom slučaju, Brlići, to smo mi!” Renata Sudar, prof.