Priznanje na državnom natjecanju iz Biologije istraživačkom projektu “Ugroženost perunika virovitičkog područja” za promicanje biološke raznolikosti

Od 25.4.2018. do 28.4.2018. godine u Crikvenici održano je Državno natjecanje i smotra iz Biologije 2018.godine. Naše učenice osmog razreda Dora Bralić i Klara Pažin uspješno su predstavile svoj istraživački projekt i osvojile posebno priznanje  i nagrade za projekt koji promiče biološku raznolikosti. U kategorije istraživačkih projekata osmih razreda osvojile su 4. mjesto. Mentorica učenica je dr.sc. Jasna Razlog-Grlica.

Ovo je bila prilika za druženje, upoznavanje Crikvenice i okolice, druženje s mladim biolozima i stjecanje iskustava u obrani istraživačkog rada. Uz ocjenu plakata, rukopisa rada učenice su uspješno predstavile projekt kroz razgovor s Povjerenstvom i provjerile i nadopunile znanja iz biologije.

Uspješno su ispunile sve kriterije te će rukopis istraživačkog projekta biti objavljen on-line u novom broju Bioznalca na web stranicama Hrvatskog biološkog društva.