Predstavljamo pobjednike natječaja “Knjiga i ja” povodom Noći knjige

Noć knjige manifestacija je pokrenuta u Hrvatskoj 2012. godine. Objedinjuje obilježavanje Dana hrvatske knjige (22.4.) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23.4.). U program obilježavanja uključuju se nakladnici, knjižnice, škole, različite udruge i mnoge druge institucije koje različitim aktivnostima promiču knjigu i čitanje. Ove je godine prebačena u virtualan svijet kako bi knjiga u naše domove ušla bar na taj način i pomogla nam što bolje iskoristiti vrijeme koje je baš idealno za druženje s njom. Sve su aktivnosti objedinjene i dostupne na službenoj stranici nocknjige.hr na koju možete zaviriti i pronaći nešto zanimljivo za sebe.

Naša se školska knjižnica u program obilježavanja uključila natječajem “Knjiga i ja” za najbolju učeničku fotografiju. Zanimalo nas je kako provodite vrijeme i je li knjiga kao inspiracija prisutna u njemu. Stvarno ste nas ugodno iznenadili. Na natječaj je pristiglo dvadeset i tri fenomenalne fotografije! Povjerenstvo koje su činile učiteljice likovne i tehničke kulture, hrvatskog jezika te knjižničarke imalo je jako težak zadatak bodovati i izabrati tri najbolja rada.

Treće mjesto osvojila je fotografija Karla Ivanca iz 5.c razreda.

Drugo je mjesto osvojila fotografija Sare Hrček iz 1. razreda PŠ Rezovac.

Najveći broj glasova dobila je fotografija koju su nam poslali Josipa Kiralj iz 1.b i njezin brat Filip Kiralj iz 4.b razreda.

Sve fotografije pristigle na natječaj pogledajte na Učeničkom panou škole na daljinu.

Kad se vratimo u našu školu i knjižnicu, postavit ćemo izložbu vaših fotografija i dodijeliti nagrade najboljima. Čestitamo svima!

 

Ostanite zdravi i uživajte u čitanju!

Vaše knjižničarke

 

 

 

 

V.Z.