Posjet TVIN-u

U četvrtak, 23. studenog 2017. godine svi četvrti razredi naše škole posjetili su virovitičku tvrtku TVIN. TVIN je pokrata za Tvornicu industrijskog namještaja. Nalazi se u Ulici Zbora narodne garde 2. Na ulazu su nas dočekala dva djelatnika. Lijepo su nas pozdravili i odveli do salona namještaja.

Objašnjavali su nam što sve TVIN proizvodi. Rekli su nam da izvoze namještaj u Švedsku, za tvrtku IKEA, u Njemačku, Rusiju, Kinu… Kada smo razgledavali namještaj, primijetio sam istu spavaću sobu kakvu imaju moji roditelji. U salonu su mi još bile poznate klompe jer sam ih vidio kod moje bake.

Nakon salona posjetili smo tvornicu gdje smo vidjeli  kamion koji dovozi drvene trupce te veliku dizalicu koja ih podiže i  odvozi do pilane. U pilani je jako bučno i nismo smjeli prilaziti strojevima jer je i opasno. Zatim smo gledali gdje se  drvo suši prije izrade namještaja. Vidjeli smo kako se izrađuje parket. Djelatnik nam je objašnjavao kako od drveta nastaje namještaj. Na kraju smo se odmorili u restoranu gdje su nas počastili sokovima.

Djed Franjo mi je puno pričao o TVIN-u. Rekao mi je da su postojala tri kluba koja su se zvala TVIN: nogometni, rukometni i kuglački. Danas i moj nogometni  klub NO LIMIT trenira na Tvin-ovom igralištu.

Meni je danas bilo lijepo u tvornici i drago mi je da sam mogao vidjeti tvrtku u kojoj je djed cijeli život radio, a ja sada treniram na njenom igralištu.

 

Roko Santro      4.A