POLUZAVRŠNICA DRŽAVNOG PRVENSTVA U FUTSALU

Sportska dvorana „Vijuš“ u Slavonskom Brodu, 11.svibnja 2023., bila je poprište regionalnog natjecanja u futsalu za djevojčice 5.-6. razreda.

U borbi za prvo mjesto i odlazak na državnu završnicu, na putu su nam stajale pobjednice županijskih natjecanja regije Istok. Naše su se djevojčice našle u skupini „A“ s prvakinjama Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon što smo odgledali dvoboj protivnica iz grupe i konstatirali snagu obiju ekipa, znali smo da će nam prva utakmica biti ključna za osvajanje 1.mjesta u skupini i odlazak u finale.

Iako su naše prve protivnice, predstavnice Osječko-baranjske županije iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Vladislavaca bile fizički znatno jače i krupnije, brzom igrom i protokom lopte rano smo došli do vodstva. Protivnice su se vratile u igru izjednačujućim zgoditkom, da bi naše djevojčice ponovno povele i kontrolirale igru do pred sami kraj utakmice kada smo u dvije minute zbog pada koncentracije primili dva nespretna zgoditka. Dvadesetak sekundi prije kraja, centimetri su nas dijelili do izjednačujućeg zgoditka i odluke na penale, ali sreća nas ovaj puta nije pomazila.

Unatoč velikom razočarenju i pojedinim suzama u svlačionici poslije utakmice, konstatirali smo da poraz ne mora uvijek značiti nešto loše ako se iz njega izvuku pouke. Pravi se sportaš izgrađuje jednako kroz pobjede i poraze.

Konstatirali smo greške zbog kojih smo izgubili utakmicu, pa smo u slijedeću ušli maksimalno motivirano i koncentrirano jer smo znali da nam jedino pobjeda donosi mogućnost osvajanja kakvog takvog odličja. Kakvom energijom smo ušli u utakmicu, domaća ekipa prvak Brodsko-posavske županije iz Osnovne škole Antun Mihanović iz Slavonskog Broda jednostavno nije imala šanse i doslovno je pometena rezultatom 7:0. Pobjedom u toj utakmici, osvojili smo drugo mjesto u svojoj skupini i nakon samo 10-ak minuta odmora krenuli u borbu za 3. mjesto.

Ovoga puta s druge strane stajale su nam županijske prvakinje Vukovarsko-srijemske županije iz Osnovne škole Ivana Kozarca iz Županje. Iako kvalitetna ekipa, ni oni nisu mogli parirati našim djevojčicama koje su odigrale još jednu briljantnu partiju i konačnim rezultatom 4:0 ipak došle do trofeja.

Na kraju krajeva ostaje mala žal zbog dojma da smo mogli i trebali puno više, ali unatoč činjenici da nismo ostvarili željeni rezultat našim djevojčicama treba iskreno čestitati. Ponovno su dokazale kako sport može pozitivno utjecati na izgradnju osobe ne samo u fizičkom, već i onom mentalnom smislu jer su se nakon ogromnog psihičkog pražnjenja uspjele vratiti s dna i pokazati koliko su psihički jake.

VELIKO BRAVO ZA NAŠE DJEVOJČICE Saru Cincibuk, Anju Lucu Uzelac, Evu Lorenu Šitum, Miu Bančić, Miu Drajić, Neru Jurković, Anu Kosanović, Magdalenu Šuper i Deu Klešić.

Voditelj: Mario Hrženjak