Prva adventska svijeća

Još jedna nova Božićna priča. Čini se kao da se sve ponavlja, ali uvijek nešto novo se dogodi. Novi ljudi, novi osjećaji, promjene u srcima ljudima. Sve je to obilježje Božića. Promjena srce u iščekivanju.

DSC01602

Riječima vjeroučiteljima Matije Đurčevića dozivamo u pamet značenje došašća: Božić se bliži. Kroz vrijeme došašća pripravljamo se na osobni susret s Kristom kroz liturgijska slavlja, molitvu, pokoru i odricanja. Došašće je radosni hod ususret Gospodinu koji dolazi, a obuhvaća četiri nedjelje koje prethode blagdanu Božića i čuvaju spomen na četiri tisućljeća koliko je, po Bibliji, prošlo od stvaranja svijeta do Kristova dolaska. Došašće je prilika da sami sebi dadnemo priliku biti bolji ljudi, biti jednostavno čovjek. Zato svijetu darujmo ne nešto već nekoga – sebe.

DSC01605

Učenice Julija Prevedan i Lucija Vargović uljepšale su naše paljenje prve adventske svijeće kazivanjem stihova o iščekivanju: „…Kroz prozor željno gledam:
Božić, Božić ja čekam…“

DSC01611

Tu je bila i maestralna izvedba „Hallelujah“ učenice Ive Kajić pod budnom palicom učiteljice Zumbulke Foret.

DSC01612

Radionice su u tijeku, svi marljivo rade, adventski vijenac je brižno uređen uz pomoć učenika i učiteljica Mateje Ciprijanović i Marijena Pađen-Jurišić. Veliko im hvala.

Na samom smo početku Adventa i još mnogo toga nas čeka.

K.K. i V.Z.