Pješaci u prometu i mali čitatelji

Učenici 1.a i 1.b razreda proveli su zanimljivu izvanučioničku nastavu obilazeći prometnice u blizini škole uz vodstvo prometnog policajca i svojih učiteljica te posjetili našu školsku knjižnicu.

Mi prvaši,  kao pješaci u prometu upoznali smo prometnice u okolini naše škole te naučili imenovati sudionike u prometu. Promatrali smo tijek prometa,  uočavali opasnosti, vježbali  pravilna ponašanja u prometu, snalazili se u prometnim situacijama, uočavali opasne i sigurne situacije u prometu i uspoređivali ih.  Pričali smo o svojim iskustvima i doživljajima u prometu. Naučili smo kako mogu pomoći starijima i osobama s invaliditetom u prometu.

Svakodnevno trebamo nositi žute kape i svjetleće oznake, moramo izabrati najsigurniji put od kuće do škole. Naučili smo da najkraći put nije uvijek i najsigurniji. Zapamtili smo da moramo poštovati prometne propise i pravila i razvijati prometnu kulturu. Sve nas je to dobro naučila policijska službenica Anita Relić kojoj se zahvaljujemo i obećajemo da ćemo se pridržavati svega naučenog.

Posjetili smo našu školsku knjižnicu. Upoznali smo njezin prostor, odjele i knjižničarke, Anju i Sanju.

Knjižničarke su nam objasnile rad knjižnice, posuđivanje i vraćanje knjiga te aktivnosti u knjižnici. Upisali smo se i postali njezini članovi dobivši članske iskaznice. Izabrali smo slikovnice koje ćemo čitati i veselo odjurili u svoje učionice.

 

Učenici i učiteljice 1.a i 1.b razreda