Osvojili smo svjetsko priznanje za mjerenje visine stabala u siječnju 2019. godine u svjetskoj kampanji Trees Around the GLOBE Campaign

Za svoj rad na mjerenju visine stabla u siječnju 2019. godine osvojili smo virtualnu značku u svjetskoj kampanji Trees Around the GLOBE Campaign. Značka je objavljena na stranicama GLOBE portala naše voditeljice dr.sc.Jasne Razlog-Grlice. Mjerenja smo proveli za vrijeme zimskih praznika u suradnji s bivšim učenicima Globovcima iz Gimnazije Petra Preradovića u Malom parku. Sudionici ove kampanje uspoređuju podatke o visini stabla s podacima o visini stabla u NASA-inoj satelitskoj misiji ICESat-2. Naša škola je pohvaljena na svjetskom webinaru održanom 19.2.2019. godine.

Već smo 14 godina dio GLOBE zajednice. Sve više svoj rad u GLOBE programu ostvarujemo na svjetskom nivou. Tako smo već treću godinu zaredom uključeni u Europsku fenološku kampanju. Škole prijavljene u Europsku fenološku kampanju komuniciraju sa školama u svijetu i prikazuju svoj rad na GLOBE portalu. Fotografirajući stabla breze i drugih biljaka u gradu u mobilnoj aplikaciji Growapp učenje i opažanje postaje zabavnije i zanimljivije. Fotografije i video zapisi dostupni su većem broju korisnika  koji stječu uvid u promjene u svom okruženju tj. gradu i uspoređuju ih s drugim područjima.

Naša škola je 15. ožujka 2019. godine domaćin Međužupanijske smotre GLOBE škola. Ekipe desetak škola iz ove regije prezentirati će svoj rad i učiti o ovom važnom znanstvenom obrazovnom programu. Najuspješnije ekipe biti će pozvane na državno natjecanje i smotre GLOBE škola.

Marija Hanić i Melani Blažičević 8.d