ORGANIZACIJA RADA U RAZREDNOJ NASTAVI U MJEŠOVITOM MODELU NASTAVE OD 25.SVIBNJA 2020. U OŠ IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ VIROVITICA

 

  1. Učenici razredne nastave (1. – 4. razreda) od ponedjeljka 25. svibnja 2020. g. trebaju ići u školu.
  2. Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave. Roditelji u pisanom obliku javljaju razredniku razlog nedolaska u školu (e-mail, pošta). Liječnička ispričnica se dostavlja samo ako dijete ne može sudjelovati niti u nastavi na daljinu zbog bolesti.
  3. Razlozi za nedolazak u školu mogu biti objektivni kao što su: bolest, izmještenost zbog potresa, osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd. Također, mogu biti i subjektivne okolnosti poput teško bolesne osobe u kućanstvu i roditelj se boji poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika.
  4. Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel.

Prema odluci ravnatelja učitelji će nastavnu godinu završiti prema svom nastavnom planu i programu koji može odstupati od Škole na Trećem radi usvajanja planiranih odgojno – obrazovnih ishoda. Učitelji će za vrijeme trajanja mješovitog modela slati sadržaje učenicima kod kuće putem dogovorenih komunikacijskih kanala.

  1. Domaće zadaće, uradci i zadaci će biti jednaki za sve učenike, one u školi i one kod kuće. I dalje su na snazi Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu. Učenici u školi neće pisati završne ispite ili na bilo koji način biti izloženi vrednovanju drugačijem od učenika kod kuće.
  2. Djecu kojoj je prethodno osigurana podrška pomoćnika u nastavi moguće je uključiti u školu uz podršku PUN-a (PUN se tada ubraja u ukupan broj osoba u grupi). U odnosu na druge učenike i odrasle osobe u školi, PUN se pridržava svih pravila fizičke udaljenosti, dosljedno provodi pojačanu osobnu higijenu, potiče na pojačanu higijenu i fizički razmak sve učenike te pomaže u održavanju higijene prostora. U odnosu na dijete kojemu je osigurano pravo na PUN-a, PUN neće moći održavati distancu jer održavanjem distance on ne bi bio u mogućnosti izvršavati sve poslove sukladno Pravilniku o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima (NN 102/2018, 22/2020). Preporučuje se da PUN kod pomaganja učeniku nosi kiruršku masku, a kod pomaganja učeniku pri korištenju toaleta, ako je moguće, da koristi jednokratne rukavice.
  3. Prvi dan nastave u školi započet ćemo uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak. U školi će se izvoditi svi nastavni predmeti koje drži djetetova učiteljica/učitelj, te nastava engleskog jezika, njemačkog jezika i vjeronauka. Nastava češkog jezika i mađarskog jezika nastavit će se održavati na daljinu. Tjedni raspored predmeta bit će djelomično izmijenjen zbog organizacije nastave predmetnih učitelja koji se mora uskladiti u matičnoj i područnim školama.

Neće se izvoditi izvannastavne aktivnosti. Nastava TZK, dopunska i dodatna će se izvoditi u smanjenom opsegu.

  1. PRODUŽENI BORAVAK – organizira se nakon nastave za učenike koji su polazili produženi boravak. Produženi boravak bit će osiguran od 11:00-16:00 sati.

ORGANIZACIJA NASTAVE U MATIČNOJ ŠKOLI

U matičnoj školi nastava se organizira u jednoj smjenijutarnjoj, u prvom tjednu prema A rasporedu (GRAD ujutro).

Roditelj je dužan izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu. U slučaju povišene temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, javljaju se telefonom ravnatelju škole i djetetovom liječniku.

Nastava za sve učenike počinje u 7:45. Učenici ulaze u školu prema sljedećem rasporedu:

1.a, 1.b, 2.a i 2. pos – ULAZE NA GLAVNI ULAZ ŠKOLE

2.b, 3.a, 3.b i 3.c – ULAZE NA MALI ULAZ (ULAZ RAZREDNE NASTAVE)

4.a i 4.b – ULAZE NA ULAZ ZA UČENIKE PREDMETNE NASTAVE

Roditelji ne ulaze s djecom u školu. Ostavljaju ih učiteljici pred ulazom u školu. Na ulazu u školu postavljeni su dezinficijensi za dezinfekciju ruku i tepisi natopljeni sredstvom za dezinfekciju potplata. Dijete ulazi tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu, te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u učionicu.

Razredni odjeli će biti raspoređeni po cijeloj školi. Upute, gdje će koji razredni odjel biti smješten, učenici će dobiti u ponedjeljak od svojih učiteljica.

Učenicima putnicima razredne nastave matične škole bit će osiguran prijevoz autobusom koji će učenike skupljati na stajalištu u uobičajeno vrijeme polaska autobusa kada su učenici jutarnja smjena. Školski autobus vozit će učenike putnike kući nakon 5. sata – u 12:15.

Učenicima koji se hrane u školskom restoranu od prvog dana će biti osiguran obrok. Učenici 1. i 2. razreda u restoran će ići nakon 2. sata, a učenici 3. i 4. razreda će ići nakon 3. sata.

ORGANIZACIJA NASTAVE U PODRUČNIM ŠKOLAMA

U područnim školama nastava se organizira u dvije smjene.

Roditelj je dužan izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu. U slučaju povišene temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, javljaju se telefonom ravnatelju škole i djetetovom liječniku.

U ponedjeljak 25.5.2020. u jutarnju smjenu kreće GRAD (A raspored).

Nastava počinje u 8:00 za učenike jutarnje smjene i u 13:00 za učenike poslijepodnevne smjene. Učenici samostalno ulaze u školu. Roditelji ne ulaze s djecom u školu. Ostavljaju ih pred ulazom u školu učiteljici.

Ravnatelj

Ivica Tomljanović, prof.