Obilježili smo Svjetski dan vida

Ove školske godine nastavljamo preventivne akcije usmjerene na zaštitu zdravlja očiju i promociju zdravih životnih navika. U četvrtak 12.10. 2017. i petak 13.10.2017. u holu škole smo podijelili letke učenicima koji koriste optička pomagala. Predsjednici razrednih odjela su bili nositelji aktivnosti u svom razredu a razrednici su sa svojim učenicima razgovarali o tome kako očuvati zdravlje očiju.

Oči su i važan dio u  komunikaciji i govore o raspoloženju pa možemo reći da su ogledalo duše.  Psihologinja Sanja Milković Šipek, prof. priredila je uputu o kontaktu očima. Ove aktivnosti dio su našeg preventivnog školskog programa i jedna od tema građanskog odgoja u osmom razredu. Nositeljica aktivnosti je dr.sc. Jasna Razlog-Grlica.

Zahvaljujemo pojedinim učenicima koji su pridonijeli obilježavanju ovog dana i ispitivali oštrinu vida zainteresiranim učenicima u holu. Učenici su mogli vidjeti  i prezentaciju o prošlogodišnjem nagrađenom istraživačkom radu  na državnom natjecanju iz biologije učenica Julije i Lucije koje su dobile priznanje za promicanje zdravih  životnih navika.

U lipnju ove godine posjetili smo i školu u Gradini gdje smo s njihovim učenicima izmijenili iskustva u radu na ovu temu. Pri tome su nas ugostili Danijela Koić, prof. i ravnateljica Ljiljana Bakić, prof.. Sve ovo ne bismo mogli provesti bez stručne pomoći naše školske liječnice Slavice Letice Ramljak.

Poručujemo ovom akcijom: Odmarajte oči, kontrolirajte redovito vid i ako treba nosite naočale ili leće prema uputama oftalmologa. Oči su ogledalo duše i naš prozor u svijet.

Živi zdravo – čuvaj zdravlje očiju!

Ucenici s naocalama

Letak 1

Udio učenika koji koristi optička pomagala