Obilježen Svjetski dan štednje

Povodom 31. listopada, Svjetskog dana štednje učenici 3. B razreda posjetili su poslovnicu Privredne banke Zagreb u Virovitici. Svjetski dan štednje obilježava se od davne 1924.godine kada su se sastali predstavnici svjetskih štednih institucija u Milanu u nadi da će pronaći izlaz iz krize koja je nastala kao posljedica 1. svjetskog rata. Tada je istaknuta važnost štednje za razvoj čovječanstva i važnost borbe protiv svakog oblika rasipništva.

 

Svjetski dan štednDSC08922je je dan kada se podsjećamo koliko je važno imati financijsku sigurnost u vidu ušteđevine i koliko je važno štedjeti za postavljene ciljeve pa su učenici u sklopu građanskog odgoja poučeni i o tome. Učenici su imali priliku razgovarati sa zaposlenicima banke o njihovom radu i značaju štednje koju treba njegovati još od malih nogu.

DSC08925

Od voditelja poslovnice učenici su čuli koje sve usluge nudi banka. Saznali su da djeca mogu štedjeti kod kuće, ali i u banci. Na kraju su se svi zasladili slatkišima, a najveća poslastica učenicima je bio novi prijatelj zmajić Sparki – kasica koju su svi učenici dobili na poklon, a pomoći će im štedjeti novac.

Učiteljica Jasna Mikolić