Obilježavanje Dana ružičastih majica


Posljednje srijede u veljači obilježavamo  Dan ružičastih majica kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem vršnjačkog nasilja u školama.

U sklopu obilježavanja ovog važnog dana našu školu posjetili su djelatnici policijske uprave s ciljem promicanja prevencije vršnjačkog nasilja.

Tijekom cijele školske godine na satovima razrednika, ali i u sklopu tema  međupredmetnih kurikuluma naglašava se važnost međusobne tolerancije, uvažavanja i suzbijanja svakog oblika nasilja među djecom i mladima.

Dan ružičastih majica je prilika kada kod svih nastojimo osvijestiti nametnuti problem. Vršnjačko nasilje je sveprisutno, a u zadnje vrijeme opasno izlazi iz zone fizičkog školskog okruženja i širi se putem društvenih mreža i internetskih prostora.

S obzirom na godinu iza nas, koja nas je zbog trenutne epidemije još više vezala za ekrane i neograničene internetske prostore, izuzetno je važno progovarati o ovoj temi.

Učenici naše škole i ove su godine uspješno i zrelo  iskazali svoje stavove prema nasilju. (pogledajte u galeriji ispod kako su to učinili i mali i veliki)

Podržimo ih u tome!

Pedagoginja Nina