Obavijest roditeljima o samoizolaciji učenika

Poštovani roditelji,

škola je dobila smjernice prema kojima upisuje učenike koji su bili u kontaktu sa COVID-19 pozitivnim učenikom. Zbog preopterećenosti velikim brojem pozitivnih pacijenata kao i svakodnevnim cijeljenjem protiv COVID-19 epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije nisu u mogućnosti razrede u samoizolaciji upisivati u digitalnu platformu. Učenici za samoizolaciju trebaju se javiti svojim izabranim liječnicima koji će ih upisati u program.

Razrednik će obavijestiti roditelje učenika za kojega smatra da je bio u bliskom kontaktu sa zaraženim učenikom prema smjernicama:

  1. Učenici koji su u učionici sjedili u istoj klupi i unutar polumjera (radijusa) od 2 m u svim smjerovima.
  2. Učenici koji su zajedno putovali dulje od 15 minuta na način da su blizu sjedili/stajali (u organiziranom prijevozu unutar polumjera od 2 m).
  3. Učenici koji su se više vremena družili (razgovarali) s pozitivnim učenikom u zatvorenom prostoru (dulje od školskih odmora).
  4. Učenici koji su ostvarili direktan fizički kontakt (rukovanje, grljenje, poljubac, kontakt tijela s tijelom na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture koja se odvijala u zatvorenom prostoru) ili koji su dijelili iste predmete (čaše, bočice s vodom).

Molimo roditelje da se jave djetetovom liječniku nakon što prime poziv od razrednika.