Obavijest-potpisivanje prijavnica za upis u srednju školu

Potpisivanje prijavnica

Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih prema prioritetima, a dostavlja se razredniku u osnovnoj školi koju učenik pohađa.

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ. Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti razredniku osobno ili elektronički (poslikana ili skenirana).

Vlastoručno potpisana prijavnica dostavlja se razredniku osobno ili elektronički (poslikana ili skenirana). Ako učenik nema mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu s prioritetnim programima obrazovanja, učenik i roditelj/skrbnik mogu je digitalno potpisati te dostaviti razredniku elektronički. Ako učenik i roditelj/skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu i nemaju digitalni potpis, popunjenu prijavnicu može ispisati razrednik, a učenik i roditelj/skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu.

Prijavnicu vlastoručno ili digitalno potpisuju roditelj/skrbnik i učenik, čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir kandidata.

Potpisanu prijavnicu elektronički može dostaviti samo roditelj/skrbnik i to, u pravilu, s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/skrbnika navedena u e-Dnevniku. Ako je roditelj/skrbnik poslao potpisanu prijavnicu s elektroničke adrese koja nije navedena za kontakt u eDnevniku, razrednik treba kontaktirati roditelja/skrbnika telefonski i provjeriti je li roditelj/skrbnik doista poslao potpisanu prijavnicu s te adrese.

Početak ispisa prijavnica je 7.7.2021. u školu možete doći potpisati prijavnicu od 17h do 18h, a 8.7.2021. u terminu od 9 do 10h.

Upisno povjerenstvo