NOVO NATJECANJE I NOVI USPJESI – mini nogomet


Dan nakon što su naši učenici 3. i  4. razreda osvojili naslov županijskih prvaka u novom natjecanju školskog sporta Graničaru, na terenima Sportskog centra Vegeška u Virovitici, u petak 6.svibnja održano je još jedno novo natjecanje u sustavu školskih sportskih prvenstava učenika osnovnih škola. Ovoga puta riječ je o Mini nogometu, natjecanju u kojem se susreću učenici i učenice 5. i 6. razreda, a natjecanje se odvija na nogometnom terenu smanjenih dimenzija u kojem 8 igrača u terenu s jedne i druge strane odmjeravaju snage u svojim nogometnim vještinama.

Kako se natjecanje održava po prvi puta, u konkurenciji djevojčica uz našu ekipu prijavila se još samo ekipa ŠŠD-a Mladost iz Suhopolja. U prvoj utakmici dana, naše su se djevojčice pokazale nešto spretnije i sretnije, te su pobjedom 2:1 osvojile naslov županijskih prvakinja. Time su izborile pravo nastupa na državnoj poluzavršnici koja će se održati 16.svibnja 2022. godine u Slavonskom Brodu, gdje će sa još 4 najuspješnije ekipe s  područja 5 slavonskih županija, pokušati izboriti pravo nastupa na državnom prvenstvu.

                U konkurenciji dječaka, prijavilo se sedam školskih ekipa s područja županije. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine. Pobjednici skupina igrali su za 1. mjesto dok su drugoplasirane ekipe u skupini razigravale za broncu.

Ždrijeb je htio da naši dečki budu smješteni u skupinu s kasnijim pobjednikom natjecanja, ekipom „Iskra“ iz Osnovne škole Voćin. Kako se i pokazalo, ovo je bila utakmica koju nismo smjeli izgubiti ako smo željeli zaigrati u finalu, ali nažalost izostanak jučer ozlijeđenog Noe Hudija, jednog od naših ključnih igrača, te jedna kriva taktička odluka prilikom izmjene igrača koštala nas je poraza.

Druge dvije utakmice u skupini naši su dečki odigrali na razini i ostvarili pobjede protiv ŠŠD-a Vihor iz Gornjeg Bazja, te ŠŠD-a Mladosti iz Suhopolja.

Utakmica za treće mjesto donijela nam je sraz s našim vječitim rivalom ŠŠD-om Mladost Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica. Za tu utakmicu naše dječake nije bilo potrebno dodatno motivirati. Najveći dio utakmice odigrali su onako kako najbolje znaju i umiju te su je pobijedili rezultatom 6:3.

Sastave naših ekipa činile su djevojčice: Petra Grbac, Anja Luce Uzelac, Eva Lorena Šitum, Gabrijela Mioljević, Sara Cincibuk, Antonela Kastaneti, Tea Đakić, Dea Klešić, Iva Vojvodić i Mia Bančić; dok su dječaci igrali u sastavu: Lovro Vidović, Matias Šarić, Pavao Koši, Gabrijel Iličić, Roko Gojmerac, Mateo Gojević, Filip Jezerčić, Marko Šuper, Filip Kiralj, Josip Đurđević, Luka Milković, Damjan Grdić i Karlo Popović.

Voditelj ekipa: Mario Hrženjak