Nove aktivnosti učenika OŠ IBM i mađarskih partnera

Početnom konferencijom održanom 19. 10.  u OŠ Deak Ferenc u Barču  nastavljene su aktivnosti  projekta prekogranične suradnje u kojemu sudjeluju učitelji i učenici OŠ Ivane Brlić-Mažuranić. Partnere i etape u razvoju projekta predstavila je ravnateljica škole, gospođa Marija Vizvarine Maronics, a početnoj konferenciji nazočila je i predstavnica Zajedničkog tajništva Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska – Hrvatska, gospođa Antonija Bedeniković koja je izrazila zadovoljstvo uspješnim ostvarivanjem planiranih projekata te najavila objavljivanje novih natječaja. Učenici OŠ IBM  pratili su i bogat i zanimljiv program prigodom  obilježavanja dana partnerske mađarske škole.

 Sljedećega su dana učenici i njihovi voditelji otputovali u Pečuh na zajedničko studijsko putovanje koje je obuhvatilo  predavanje o pticama selicama, njihovim migracijama te načinima praćenja  kretanja i prikupljanja podataka  u obrazovnom centru Nacionalnog parka Dunav-Drava, razgled zoološkog vrta i grada. Lijepim iskustvom suradnje i druženja završene su aktivnosti prvoga trimestra, a učenici i njihovi voditelji nastavit će se pripremati za sljedeći.

U pratnji učenika smjenjivali su se voditelji i  nositelji aktivnosti : ravnatelj Ivica Tomljanović, Jasna Razlog Grlica, Ildiko Seleši, Vladimir Didak i Sanja Pavelko. Katarina Ivanac predstavljala je  Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, partnera u projektu, a Tihana Harmund, Aleksandra Gjogj i Sanja Đeri Kovač Razvojnu agenciju VTA.

Tekst: Sanja Pavelko

Fotografije: Jasna Razlog Grlica, Laura Oršulić, Marta Vrdoljak, Lea Kozlinger, Nika Kozlinger,  Hrvoje Matanić