Nove aktivnosti projekta B.I.R.D.S.

Sudionike je pozdravio  Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, istaknuvši važnost ovakvih projekata za razvoj međunarodne suradnje. Učenice Marta Krstanović i Marta Vrdoljak  otvorile su radionicu prezentacijom Križnica i Jelkuš u Prekodravlju a zatim se rad nastavio pod vodstvom učitelja geografije Vladimira Didaka. Učenici su rješavali teorijske zadatke, vježbali  snalaženje na geografskim kartama i izračunavanje udaljenosti te orijentaciju u prostoru (kretanje zadanom rutom prema određenom cilju) rabeći kompas i GPS uređaj.

Drugu su radionicu vodile učiteljice prirode i biologije Andrea Bobanac i Jasna Razlog- Grlica a njezina je tema bila upoznavanje s mikro i makro živim svijetom Prekodravlja te načinima istraživanja pomoću mikroskopa i prikupljanjem podataka iz literature.
Učenici su mikroskopirali, crtali alge i praživotinje iz barske vode te rješavali listiće. Za potrebe projekta osim topografskih karata, kompasa, tableta i  GPS-a nabavljeno je 45 stručnih knjiga koje će se moći koristiti u radu s darovitim učenicima i tehnička oprema za nastavu biologije; laptop i mikroskop te dizalo za učenike s poteškoćama pri kretanju.

Projekt se nastavlja u svibnju terenskim radionicama pod nazivom Život u Prekodravlju.