Neumorni Globovci naše škole ostvarili niz priznanja za rad na svjetskom nivou

Ovih dana stiglo je priznanje za sudjelovanje na Svjetskom znanstvenom virtualnom simpoziju 2019. godine za zajednički istraživački projekt Zastupljenost ambrozije i drugih invazivnih biljaka u Daruvaru i Virovitici s Tehničkom školom u Daruvaru. Julie Malmberg, Amy Barfield, Sarah Parsons and The GLOBE team su o projektu rekli: “Dobar i kvalitetan projekt unutar kojega je jasno vidljiv detaljan pristup u prikupljanju i obradi podataka. Za izrazitu je pohvalu što je rad na projektu potaknut stvarnim problemom u zajednici, te što su učenici nakon istraživanja poduzeli korake kako bi se problem predstavio zajednici te se ujedno i probao riješiti. “Ostvarili smo najvišu ocjenu za projekt. Čestitke sadašnjim i prošlogodišnjim učenicima i GLOBE voditeljicama dr.sc.Jasni Razlog-Grlici, uč.savjetnici i Danijeli Žarković, dipl.uč.mentor koji već drugu godinu zaredom uspješno sudjeluju na Svjetskom virtualnom simpoziju. Uskoro prijavljujemo novi istraživački projekt s prošlogodišnjeg Državnog natjecanja. 

CloudsCert

Tijekom studenog dobili smo priznanje za rad u Svjetskoj kampanji u praćenju oblaka, te smo aktivno pratili žućenje lišća za pet vrsta stabala u EU fenološkoj kampanji zajedno s 90 europskih škola. U listopadu smo pohvaljeni kao jedna od deset škola na svijetu za rad u Kampanji za praćenje drveće i ostvarili priznanje za najveći broj mjerenja visine stabala i pokrovnosti. Prijavili smo podatke o stablima u Malom parku. Neka fotografije govore više od samih riječi.

Iako dolaze praznici nastavljamo mjerenja, a u tijeku je postavljanje automatske meterološke stanice u okolišu škole zahvaljujući našim vrijednim majstorima i potporu ravnatelja.

Sretan Božić i Novu godinu svim Globovcima i onima koji ih podupiru i pomažu nam u radu. 

GLOBE voditeljica:dr.sc. Jasna Razlog-Grlica