Nagrada za istraživački projekt

15. svibnja 2017.godine počela je državna smotra Globe programa, koja se održala u Zadru. Prvi je dan bio rezerviran za prezentaciju projekata te našom ekipa na čelu s Emom Crnogaj, Veronikom Hanić i Monikom Pušić. Drugi je dan bio rezerviran za orijentacijsko trčanje, gdje je naša ekipa osvojila 10.mjesto.Treći i zadnji dan su svi učenici i mentori posjetili zadarski centar te čuli zanimljive povijesne detalje. Nakon kratkog razgledavanja krenuli su prema školi „Zadarski otoci“ na proglašenje pobjednika u svim kategorijama.

 

Naša je ekipa osvojila nagradu za istraživački projekt “Karakteristike vodotoka Ođenice i Manteča”. Projekt su zajedno priredili  s učenicima OŠ Vladimira i Nazora i uspješno prezentirale. Zanimljivo je za reći da je samo 8 škola dobilo to vrijedno priznanje, no državno je povjerenstvo i samo reklo da im je bilo jako teško za izabrati budući da su sve škole bilo izrazito uspješne u svom provođenju i prezentiranju projekta. GLOBE voditeljice su Jasna Razlog-Grlica, Katica Pavlović i Danijela Žarković.
Zahvaljujemo  na stručnoj pomoći dr.sc. Slavku Kepecu iz Virkoma d.d. Više o projektu  virovitičkih GLOBE škola možete saznati na hrvatskim stranicama GLOBE. Na državnu smotru pozvane su 4 škole s područja naše županije-Srednja škola Marka Marulića, Osnovna škola Eugena Kumičića i Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine te Osnovna škola Vladimir Nazor i Ivana Brlić-Mažuranić iz Virovitice.

Danijela Žarković, učitelj mentor