Movie Club

Ove godine je u školi osnovana nova izvannastavna grupa „Movie Club“ u kojoj se uči prvenstveno engleski jezik, pa vrste filma i serija, te značenje i izrada svih video vrsta. Sve to se ne radi kroz predavanja ili tradicionalnim čitanjem nego gledanjem filmova. Nije čudno jer kada razmislite sjetiti ćete se da svi učimo jezik kroz gledanje filmova, slušanje glazbe, igranje igrica…

           Sigurno mislite da je veliki broj učenika pohađao grupu – pošto svi vole gledati filmove, serije, crtane, razne videe…, ali ne, čini se da ne želi puno učenika doći u školu gledati filmove, iako su kao u kinu: u mraku, ugodno smješteni po želji, uz grickalice i sokiće. Ipak je bilo dovoljno učenika da zajedno uživamo, radili smo jednu radionicu sa udrugom „Vrti svoj film”, čak smo pratili i hrvatsku reprezentaciju na svjetskom prvenstvu, a tu vrijednu skupinu je pred kraj nastavne godine naš ravnatelj nagradio odlaskom u kino – i to ne obično – nego 3D, blockbuster film Guardians of the Galaxy 3.

            Film je bio fantastičan! Traje 3 sata, ali se ni ne osjeti jer je pun akcije i humora, s razvijenim likovima kojima se dodatno približiš u 3D naočalama. Preporučam ga svima!

          Ako nekoga zanima klub, raspitajte se na jesen.   😉

Ravnatelju veliko HVALA za odlazak u kino s nadom da ćemo moći ići i na godinu.

Ines Kovač, 5.c