Mlade atletičarke Ana Medved, Lorena Rekić i Nika Kozlinger putuju u Beograd na ISF Svjetske školske sportske igre s mentorom nastavnikom Goranom Kozlingerom od 11. do 19. rujna

Naše bivše učenice Ana Medved,  Lorena Rekić i Nika Kozlinger trebale su nas predstavljati u Beogradu kao učenice osmog razreda na ISF Svjetskim školskim sportskim igrama U -15 za učenike osnovnih škola od 26. lipnja do 4. srpnja, no zbog pandemije koronavirusa iste su odgođene te će se održati od 11. do 19. rujna. 

Ana i Lorena nastupit će u atletici. Ana u bacanju kugle, a Lorena u utrci na 100 m. Djevojke  su danas gimnazijalke, ali zbog odgode Igara imaju pravo nastupa za svoju dojučerašnju školu.

U ekipi iz Virovitice, uz atletičarke Anu Medved i Lorenu Rekić, bit će i njihov nastavnik i trener Goran Kozlinger, kao i statističarka na igrama Nika Kozlinger koja će ujedno biti moralna podrška kolegicama.

Na igrama će sudjelovati učenici iz preko 50 zemalja u 14 sportova: atletici, badmintonu, košarci,  košarci tri na tri, šahu, nogometu, judu, karateu, orijentacijskom trčanju, plivanju, stolnom tenisu, teakwandoou, odbojci i hrvanju.

Iz Hrvatske na Svjetske školske sportske igre U -15 putuje delegacija od 80 sportaša, koji su bili najuspješniji na Državnim završnicama Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Naša je škola po ostvarenim rezultatima, uvjerljivo  najuspješnija sportska osnovna škola u Virovitičko – podravskoj  županiji, a među prvih deset u Hrvatskoj. Dvije godine uzastopce atletska ekipa djevojčica iz škole, koju je trenirao i vodio nastavnik Goran Kozlinger, osvojila je na Državnim završnicama naslov prvakinja u kategoriji petih i šestih razreda, dok su djevojke sedmih i osmih razreda bile treće. Upravo iz tog razloga su pozvane na ISF Svjetske školske sportske igre U 15 u Beograd.

Posljednjih godina u više navrata, uz uspjehe na Državnim završnicama Hrvatskog školskog sportskog saveza, bili smo prvi i na Krosu Sportskih novosti, što je još jedna potvrda našeg izvrsnog rada u atletici i pozivu na sudjelovanju na Svjetskim školskim sportskim igrama.

Tijekom ljeta djevojke nisu puno  trenirale, ali su posljednjih tjedana počele intenzivno trenirati kako bi postigle što bolje rezultate.

Uz sportska natjecanja sportašice i njihovi treneri će predstaviti ne samo svoju zemlju, već i gradove iz kojih dolaze. Na mlade sportašice posebno je ponosan i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin  koji ih je danas primio zajedno sa zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac. Pohvalio je natjecateljice, mentora i ravnatelja škole Ivicu Tomljanovića i izrazio zadovoljstvo odlaskom na Igre jer će tako promovirati naš grad koji će se još više u budućnosti potruditi oko izgradnje nove atletske staze i svlačionica kako bi naše nove mlade snage i dalje postizale vrhunske sportske rezultate. Poželio je sreću našim učenicama i mentoru  u Beogradu.

Drage djevojke, mentore, sretno i od nas, Vaših Brlića!

Izvori:  www.icv.hr, Mario Šolc

mk