Međužupanijska smotra GLOBE škola

U virovitičkoj gimnaziji Petar Preradović u petak, 9.ožujka 2018. godine održana je ovogodišnja Međužupanijska smotra GLOBE škola. Učenici Gabrijela Kastaneti, Tina Košić, Lovro Švast i Marija Hanić te mentorice dr.sc.Jasna Razlog-Grlica i Ana Tonković, prof. predstavljali su ekipu naše škole. Za državnu smotru priređuju projekt s učenicima i voditeljima iz Tehničke škole Daruvar pod nazivom “Zastupljenost ambrozije i drugih invazivnih biljaka u Daruvaru i Virovitici”.

Ekipa škola je predložena za državno natjecanje nakon predstavljanja rada škole na smotri. Na smotri  osvojenih mjesta već se samo prikazuje broj bodova koje škola ostvaruje prema kriterijima za ocjenjivanje. Državno povjerenstvo izrađuje jedinstvenu listu  nakon provedenih smotri. Do sada su učenici 12 godina uzastopno sudjelovali na državnim smotrama.

Tijekom prošle i ove godine GLOBE program kao dio školskog kurikuluma uspješno se ostvaruje kroz niz aktivnosti i projekata (pa i prekograničnih). Rad škole predstavljen je i na svjetskim stranicama GLOBE programa u okviru EU fenološke kampanju. U proljeće vrijedni Globovci nastavljaju  s mjerenjima i daljnjim radom.