Međužupanijska smotra GLOBE škola održana u našoj školi

Bili smo domaćini ovogodišnje Međužupanijske smotre hrvatskih GLOBE škola u petak, 15.ožujka 2019. godine. Sudjelovalo je oko dvadesetak voditelja i četrdesetak učenika iz 11 osnovnih i srednjih škola iz Koprivničko-križevačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Virovitičko-podravske županije. Nazočne je pozdravio naš ravnatelj Ivica Tomljanović, prof. i voditeljica Međužupanijskom stručnog vijeća ravnateljica Tehničke škole iz Daruvara Sanja Klubička, dip.ing. Školski zbor i njihova voditeljica Ines Viljevac, dip.uč. priredili su  i izveli dvije pjesme. Voditelji programa bili su Sara Železić i Filip Krznarić iz 6.e razreda.

Učenici naše škole  Melani Blažinčić, Marija Hanić i Dorian Leci iz 8.d razreda uspješno su prezentirali rad škole u prethodnoj godini. Mentorice učenika su ove godine dr.sc.Jasna Razlog-Grlica, Danijela Žarković, uč. mentor i Ana Tonković, prof. Za državnu smotru je prihvaćen projekt pod nazivom  “Zastupljenost invazivnih vrsta drveća i grmlja u Daruvaru i Virovitici” koji priređujemo u suradnji s učenicima i voditeljima iz Tehničke škole Daruvar. Državno povjerenstvo izrađuje jedinstvenu listu  nakon provedenih smotri te poziva najuspješnije škole na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2019.

Svi sudionici otišli su zadovoljni i s ugodnim dojmovima o nama kao domaćinima smotre. Hvala svim djelatnicima škole i učenicima koji su sudjelovali u pripremi i radu smotre.

GLOBE voditeljica: dr.sc. Jasna Razlog-Grlica