Međunarodni mjesec školskih knjižnica: nove knjige u knjižnici!

Nalazimo se u mjesecu listopadu, Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica kojim se slavi uloga školskih knjižnica diljem svijeta. Školske knjižnice podupiru obrazovanje učenika, upotpunjuju njihovo slobodno vrijeme te pridonose stručnom usavršavanju učitelja i stručnih suradnika.

U školskoj se knjižnici OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica posebnu pozornost posvećuje poticanju čitanja sudjelovanjem u projektu Naša mala knjižnica i projektu C.A.R.E. u okviru Erasmus+ programa. Također, na satima razrednog odjela knjižničarke s učenicima obrađuju sadržaje iz medijske pismenosti, a u okviru različitih predmeta i sadržaje knjižnično-informacijskog obrazovanja.

Ove je godine tema Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica „Put do zdravlja i dobrobiti“ („Finding your way to good health and well being“), a temelji se na trećem UN-ovom cilju održivog razvoja Zdravlje i dobrobit. Kako bi svaka knjižnica mogla ispunjavati svoju ulogu, nužno je da bude opremljena građom koja zadovoljava potrebe svih korisnika.

U ovogodišnjem Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica, zahvaljujući donacijama roditelja naših učenika, knjižnični je fond nadopunjen dodatnim i obogaćen mnogim novim naslovima. Brojem su upotpunjeni neki od naslova djela za cjelovito čitanje (lektira) te su nabavljene nove slikovnice i knjige različite tematike.

Hvala svim roditeljima na ovoj vrijednoj donaciji!

knjižničarke