Marko Bratranek i Sara Novosel predloženi za državnu smotru LIK 2014.

U petak, 28. veljače 2014. u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica održan je LIK 2014., županijsko natjecanje/izložba iz likovne kulture za učenike osnovnih škola Virovitičko-podravske županije. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Igra polja i oblika – plakat.

naslov-468x311

Sveukupno je pristigao 121 likovni uradak iz 15 casino osnovnih škola. Županijsko povjerenstvo/učitelji likovne kulture u sastavu Đorđe Stanisavljević, Ankica Fijala i Igor Fućkar pregledalo je sve pristigle radove. Nakon utvrđivanja da dio radova nije rađen prema zadanim propozicijama, u uži izbor, nakon drugog kruga vrednovanja, povjerenstvo je odabralo 16 radova koji u potpunosti odgovaraju propozicijama. Od tih radova odabralo je 10 najuspješnijih za višu razinu natjecanja. Svi odabrani uradci postigli su maksimalan broj bodova.

P2280627-468x624

Za državnu razinu natjecanja predloženi su radovi iz sljedećih škola: OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Orahovice, OŠ Gradina, OŠ Gornje Bazje, OŠ Ivane Brlić- Mažuranić iz Virovitice, OŠ Eugena Kumičića iz Slatine i OŠ Mikleuš.

Iz OŠ IBM Virovitica  predložena su dva  likovna rada – Marka Bratraneka, 8.r. i Sare Novosel. 7.r, mentorica je Ankica Fijala.

Tekst i foto: www.vpz.com