Mali Brlići i Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut 2015. godine diljem Europe kao odgovor na sve veću tjelesnu neaktivnost europskih građana. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalno koordinacijsko tijelo pod sloganom #BeActive redovito potiče javnost da budu aktivni tijekom cijele godine, a ne samo tijekom tog tjedna. Europski tjedan sporta osmišljen je kako bi ljude diljem Europe i svijeta motivirao i pružao im više mogućnosti za tjelesnu aktivnost s ciljem podizanja svijesti o važnosti aktivnog način života kod svakog građana.

Redovita tjelesna aktivnost i sport pružaju mnoge zdravstvene koristi i smanjuju rizik od mnogih kroničnih bolesti te znatno pridonose dobrobiti građana Europe. Negativni rezultati istraživanja koji su pokazali da je tjelesna aktivnost na nezavidnoj razini, mogu se poboljšati implementacijom ciljeva Europskog tjedna sporta kroz cijelu godinu. Sportom možemo utjecati na svijest građana, potaknuti ih na zdraviji i sretniji aktivan život, te poslati poruku o važnosti svrhe ovog događaja diljem Europe.

U našoj školi obilježili smo Europski tjedan sporta u suradnji s lokalnim sportskim klubovima, RK Viro Virovitica i ŽRK 1234 Virovitica. Učenici nižih razreda naše matične škole vježbali su pod vodstvom i budim okom licenciranih trenera, kineziologa, učitelja, rukometaša i bivših reprezentativaca Maje Grdić, Hrvoja Žuneca, Slavena Brdara, Darka Kovačevića i Antonia Kufnera. Svi sudionici ovog projekta su spoznali važnost svakodnevnog vježbanja i bavljenja sportom te utjecaj istog na zdravlje i kvalitetu života. Zadovoljna i vesela lica naših učenika jasan su pokazatelj koliko tjelesna aktivnost pozitivno utječe i na raspoloženje. Stoga je svima poslana jasna poruka- Budite aktivni!