Likovno-božićna radionica

Učenici 2.a razreda  zajedno su sa svojim roditeljima imali  u petak 8. prosinca likovnu radionicu uoči nadolazećih blagdana. Svi su za tu radionicu donijeli svijeću, salvete s božićno-novogodišnjim motivima, tijesto, tempere, škare, ljepilo i ostali pribor. Roditelji su donijeli sokove i razne kolače da ugođaj bude potpun.

Radionica se odvijala u četiri skupine. Prva skupina je ukrašavala božićnu svijeću s češerima, jelinim grančicama i ostalim ukrasima koje su donijeli. Drvene oblutke za podlogu svijeća pripremio je djed Ante. Cvjećar tata Đuro je motivirao djecu i roditelje kako uspješno ukrasiti svijeću.

Druga skupina je bojala gipsane odljevke u obliku Djeda Božićnjaka, konjića, autića, leptira i bubamara. Sve modele je napravila vrijedna mama Nikolina, a učenici su ih trebali temperama uredno obojiti.

Treća skupina je od pripremljenog tijesta i modlica radila ukrase za jelku. Tijesto su valjcima tanko razvaljali i modlicama radili zvjezdice, boriće, anđelčiće i drugo.

Četvrta skupina radila je salvet tehnikom božićno-novogodišnje čestitke. Tehniku su brzo svladali koristeći salvete, karton i ljepilo. Motiva nije nedostajalo.

Likovno-božićna radionica je brzo prošla uz dobro raspoloženje u kojoj su svi i nešto novo naučili.

 

Učiteljica: Jasna Resler