Likovna radionica 4. a razreda

U petak, 26. listopada posjetila nas je gospođa BOŽICA ČERNELI, baka naše Marte Vrdoljak. Baka nas je svojom pričom vratila u svoje djetinjstvo. Pričala nam je kako je bilo kad je ona bila mala. Djeca su  sama izrađivala lutkice od kukuruzovine kojima bi se poslije igrala. Danas se rado i s veseljem  prisjeća tih dana.

1Svake godine prisustvuje „ Jesenskoj svečanosti“ u  Okrugljači  kraj rijeke Drave gdje se prikazuju stari običaji toga kraja. Da bismo i mi osjetili ljepotu tih običaja u našem razredu, baka nas je naučila praviti lutkice od kukuruzovine. Morali smo ljuske kukuruza prvo namočiti u vodi da omekšaju potom smo ih motali i izrađivali dio po dio.

2

Prvo smo pravili kuglice i dobili glavu. Zatim smo pravili tijelo ukrašavajući ga detaljima i vezali trakicama kukuruzovine. Malo po malo i zaista su naši radovi poprimili oblik lutkica, dječaka i djevojčica,  kojima smo se i mi igrali i glumili.

DSC05508-1

Zahvalili smo baki Božici što nas je lijepo naučila, a ona je bila sretna što nam je imala priliku pokazati svoje igračke i uz nas se vratiti u svoje lijepo djetinjstvo.

Učenici i učiteljica 4.a razreda