LIK 2022.

Na ovogodišnjem likovnom natjecanju sudjelovalo je 15 osnovnih škola s ukupno 45 likovnih uradaka i 2 srednje škole s ukupno 6 radova. Tema ovogodišnjeg natjecanja za osnovne škole (kategorija 1A) bila je Ljudsko tijelo, a zadatak rekomponirati CB fotografiju (fotokopiju) poznatog umjetničkog djela s temom ljudskog tijela uz primjenu ritma ploha, odabranim komplementarnim kontrastom u likovnoj tehnici kolaža. Tema natjecanja za srednje škole (kategorija 2A) bila je Načini oblikovanja ljudske forme, a zadatak istražiti i u pisanom obliku objasniti zadane načine oblikovanja forme na odabranim primjerima umjetničkih djela koja tematiziraju ljudsko tijelo. U kategoriji osnovnih škola našu školu predstavljali su učenici Ivano Turnaj 5.e, Antonela Kastaneti 6.d i Lejla Šurkalović 8.c.

Otvorenje izložbe radova Županijskog natjecanja bilo je u utorak, 22. ožujka u Gradskom muzeju u Virovitici. Prije otvorenja za sve sudionike natjecanja organizirana je strip radionica nagrađivane strip crtačice, urednice, animatorice i ilustratorice Irene Jukić Pranjić. U sklopu radionice, sudionici radionice naučili su ponešto o radnji i scenariju u stripu, izradi lika i „heroja“ te prilagodbu lika s obzirom na ciljanu publiku. Autorica je mlade likovnjake provela i kroz strip izložbu „Nastavit će se…“.

Na poveznici u nastavku možete pogledati online izložbu svih radova koji su sudjelovali na natjecanju, a izložbu uživo možete pogledati u Gradskom muzeju Virovitica sljedećih 10 dana.

https://padlet.com/slavictomislav/3et6m4xa7ul2y800

Još jednom čestitke svima na sudjelovanju.

K.P.