Leo Crnčić najuspješniji kemičar od Iloka do Zagreba (državno natjecanje)

U četvrtak 12. studenog održano je državno natjecanje iz kemije koje je prošle godine odgođeno zbog korone. Na državnom natjecanju sudjelovao je i učenik 8. e razreda Leo Crnčić čija je mentorica učiteljica kemije Katica Pavlović.

Zbog trenutne epidemiološke situacije državno natjecanje održano je u školama  učenika pozvanih na državno natjecanje. Samo natjecanje veoma je zahtjevno jer  se sastoji iz dva dijela, dva zadana pokusa (učenicima nepoznata) i rješavanja testova vezanih uz zadane pokuse.  Prvi test rješavan je od  10:00 do 12:00 sati, nakon čega su učenici imali pauzu. Drugi test rješavan je od 14:00 do 16:00 sati.

Rezultati državnog natjecanja biti će objavljeni krajem mjeseca. Bez obzira na rezultat već samo sudjelovanje na državnom natjecanju veliki je uspjeh. Uspjeh je još veći jer je Leo jedini učenik osnovne škole sa prostora između Zagreba i Iloka koji je pozvan na državno natjecanje iz kemije. Stoga čestitke Leu i njegovoj mentorici!

I na kraju dio poruke članova Državnog povjerenstva upućene učenicima pozvanim na državno natjecanje: „Bez obzira na konačan poredak uvijek ćete znati da pripadate nekolicini najboljih kemičarki i kemičara svoje generacije u Republici Hrvatskoj.“

KP