Leo Crnčić – drugu godinu zaredom među najboljim kemičarima u Republici Hrvatskoj


U srijedu 21. 4. 2021. održano je državno natjecanje iz kemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije natjecanje je održano u matičnim školama učenika pozvanih na državno natjecanje.

Već drugu godinu zaredom na državnom natjecanju iz kemije sudjelovao je učenik naše škole Leo Crnčić. To je veliki uspjeh jer je Leo drugu godinu zaredom jedini učenik iz Virovitičko- podravske županije koje sudjeluje na državnom natjecanju iz kemije. Na natjecanjima iz kemije sudjeluju učenici 7. i 8. razreda osnovne škole i učenici 1., 2., 3. i 4. razreda srednje škole. Lea je za natjecanje pripremala njegova mentorica, učiteljica kemije Katica Pavlović.

Samo natjecanje vrlo je zahtjevno jer se sastoji iz 2 dijela. Učenici su rješavali 2 testa (u istom danu). Svaki test je u trajanju od 120 minuta. Nakon što su učenici riješili oba testa, testovi su poslani Državnom povjerenstvu. Nakon što Državno povjerenstvo pregleda testove objavit će ljestvice poretka. Bez obzira na krajnji rezultat veliki je uspjeh već sudjelovanje na državnom natjecanju.

 Stoga, bravo Leo! Iskrene čestitke za tvoj uspjeh. Uloženi trud se isplatio jer ćeš uvijek s ponosom moći reći da si u osnovnoj školi bio među najboljim kemičarima svoje generacije u Republici Hrvatskoj.

KP