Knjige koje sele da druge razvesele

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica organizirala je povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige akciju poticanja čitanja “Knjige koje sele da druge razvesele” u suradnji sa školskim knjižnicama OŠ Ivane Brlić – Mažuranić i OŠ Vladimir Nazor.

Tijekom veljače u obje je školske knjižnice preseljeno desetak popularnih dječjih naslova koje su učenici posudili i pročitali. Nakon toga osmislili su na koji će način prezentirati knjigu tako da potaknu i svoje prijatelje da je pročitaju.

U gradskoj je knjižnici na sam Međunarodni dan dječje knjige (2. travnja) upriličeno druženje. Svi su mali čitatelji za izlaganje pročitane knjige imali svojih šest minuta koje su iskoristili na najrazličitije načine – izlagali su uz pomoć ppt-a, glumili, pripremili kvizove, čarobne vrećice, abecedarije…

Svi su bili jako dobri, a najbolje su izlagačice i nagrađene. To su Meri Josić i Nela Pleša, učenice četvrtog razreda OŠ Ivane Brlić – Mažuranić te Sara Vranić, učenica osmog razreda OŠ Vladimir Nazor.

Budući da je ova akcija bila izuzetno dobro prihvaćena od strane učenika, sigurno će se ponoviti i dogodine!

V. Z.